Ναταλία Δεδουσοπούλου – ΤΟ ΑΣΤΕΡΙ ΚΑΙ Η ΣΚΑΛΑ ΤΟΥ ΟΥΡΑΝΟΥ

Μια φορά και έναν καιρό ήταν ένα αστέρι. Κάθε βράδυ έλαμπε μαζί με τα αδέρφια του και κοιτούσε από ψηλά την γη. Όμως για κακή του τύχη το αστέρι σκόνταψε μια νύχτα πάνω σε ένα σύννεφο και έπεσε από τον ουρανό.
Το αστέρι έπεσε σε ένα μεγάλο χωράφι, δίπλα ακριβώς από ένα σκιάχτρο. Τότε το σκιάχτρο έβγαλε φωνή και μίλησε και είπε στο αστέρι πως δεν θα έπρεπε να στεναχωριέται. Το πρωί θα ερχόταν ο αφέντης του, ο χωρικός, και εκείνος θα μάζευε το αστέρι και θα του έδινε να φάει και να κοιμηθεί. Γιατί ως γνωστόν τα αστέρια κοιμούνται την ημέρα.
Έτσι στεναχωρημένο και λυπημένο που δεν ήταν πια στον ουρανό, το αστέρι έμεινε δίπλα στο σκιάχτρο, να λαμποκοπά όλο το βράδυ και να του λέει όλα αυτά που έβλεπε από ψηλά.
Το πρωί ήρθε σιγά σιγά και μαζί του ήρθε και ο χωρικός στο χωράφι. Είδε το αστέρι που μισοκοιμόταν και το πήρε μαζί του στο σπίτι. Εκεί η γυναίκα του έδωσε στο αστέρι να φάει και μετά το έβαλε να κοιμηθεί.
Το βραδάκι το αστέρι ξύπνησε και λαμποκοπώντας πάντα εξήγησε στους χωρικούς πως είχε πέσει από τον ουρανό.
Τότε ο χωρικός του είπε πως ήξερε για μια σπουδαία μάγισσα που ζούσε πέρα τις πολιτείες. Αυτή η μάγισσα λεγόταν πως μπορούσε να μετακινήσει ολόκληρα βουνά και να κάνει τις θάλασσες να στερέψουν. Σίγουρα θα ήξερε πώς να κάνει ένα αστέρι να ανέβει στον ουρανό.
Το αστέρι τους ευχαρίστησε και ξεκίνησε το ταξίδι του, όσο ήταν ακόμα βράδυ.
Περπατούσε και περπατούσε μέχρι που κατά το ξημέρωμα έφτασε σε ένα δάσος. Εκεί ανάμεσα στα δέντρα έπεσε να κοιμηθεί όλη την μέρα. Το βραδάκι ξύπνησε ξανά και είδε μια κουκουβάγια να τον κοιτάζει με περιέργεια.
Η κουκουβάγια μίλησε και είπε πως είχε ακούσει την ιστορία του αστεριού από το σκιάχτρο. Ήταν εκεί για να τον βοηθήσει να βρει το σωστό δρόμο.
Το αστέρι την ευχαρίστησε και την ακολούθησε μέσα στο δάσος. Η κουκουβάγια τον έβγαλε στην άλλη άκρη και τον αποχαιρέτησε.
Όμως είχε ήδη αρχίσει να ξημερώνει και το αστέρι προτίμησε να πέσει για ύπνο ξανά.
Το βραδάκι όταν ξύπνησε, συνέχισε να προχωράει. Βρισκόταν τώρα σε μια μεγάλη πεδιάδα. Στον δρόμο καθώς πήγαινε συνάντησε ένα νυχτολούλουδο και έκαστε δίπλα του στεναχωρημένο. Άρχισε να εξηγεί στο λουλούδι πως βρέθηκε στην γη και πόσο του έλειπαν τα αδέρφια του τώρα που τα έβλεπε στον ουρανό.
Το νυχτολούλουδο μίλησε και του είπε να μην στεναχωριέται. Αν συνέχιζε τον δρόμο του θα έφτανε σε μια πόλη. Σε εκείνη την πόλη ζούσε ένας τσαγκάρης που έφτιαχνε μαγικά παπούτσια. Αν πήγαινε σε εκείνον, τότε αυτός θα του έφτιαχνε μαγικά παπούτσια που θα μπορούσαν να τον πάνε κατευθείαν στην μάγισσα.
Το αστέρι το ευχαρίστησε και με πιο χαρούμενη διάθεση ξεκίνησε να προχωράει ξανά, μέχρι που ξημέρωσε και σταμάτησε να ξαποστάσει.
Το επόμενο βράδυ πήρε ξανά τον δρόμο για την πόλη και δεν άργησε να φτάσει εκεί. Έψαξε και βρήκε το σπίτι του τσαγκάρη και χτύπησε την πόρτα.
Ο τσαγκάρης τον υποδέχτηκε και όλο το βράδυ το αστέρι του έλεγε την ιστορία του. Ο τσαγκάρης δέχτηκε να το βοηθήσει, αν το αστέρι του έκανε μια χάρη. Η πριγκίπισσα είχε δώσει διαταγή να της φτιάξουν τα πιο όμορφα παπούτσια που υπήρχαν. Μα ο τσαγκάρης δεν είχε την χρυσή κλωστή που χρειαζόταν. Όμως υπήρχε στην πόλη ένα ξωτικό που είχε την δύναμη να κάνει την απλή κλωστή σε χρυσαφένια.
Το αστέρι του υποσχέθηκε πως το επόμενο βράδυ θα πήγαινε να βρει το ξωτικό και έπεσε να κοιμηθεί.
Η επόμενη νύχτα ήρθε και το αστέρι κίνησε να βρει το ξωτικό. Δεν δυσκολεύτηκε να το βρει και του ζήτησε να κάνει την κλωστή χρυσαφένια για να την πάει στο τσαγκάρη.
Το ξωτικό δέχτηκε αρκεί το αστέρι να του έκανε και εκείνου μια χάρη. Του είπε πως ήθελε να βρει έναν κλέφτη και να του είχε κλέψει ένα μαγικό κουτί. Αν κατάφερνε να του φέρει το κουτί πίσω τότε θα έφτιαχνε και εκείνος την κλωστή σε χρυσαφένια.
Το αστέρι δέχτηκε και πήγε να βρει τον κλέφτη. Δεν άργησε να τον ανακαλύψει και προσπάθησε να του κλέψει το μαγικό κουτί. Όμως δεν τα κατάφερε και ο κλέφτης του είπε να βάλουν ένα στοίχημα. Αν το αστέρι κέρδιζε το στοίχημα τότε και εκείνος θα του έδινε πίσω το κουτί.
Το αστέρι δέχτηκε και ο κλέφτης του είπε πως ήθελε για τρεις μέρες να μείνει ξύπνιος.
Το αστέρι τα έχασε γιατί αυτό ήταν αδύνατον να το κάνει ένα αστέρι. Αλλά είχε δεχτεί το στοίχημα και δεν μπορούσε να κάνει πίσω.
Έτσι την λίγη ώρα που απέμενε για να ξημερώσει την πέρασε σκεφτικός και στεναχωρημένος.
Λίγο πριν χαράξει, ένα περιστέρι τον πλησίασε και στάθηκε στον ώμο του. Το περιστέρι του είπε πως είχε ακούσει για το στοίχημα και είχε έρθει να βοηθήσει. Του είπε πως θα του έφερνε τρεις μαγικές σταγόνες από μια πηγή. Όποιος έπινε από εκείνη την πηγή γινόταν παντοδύναμος και μπορούσε να αντέξει τα πάντα. Έτσι του είπε το περιστέρι και πέταξε για να του φέρει τις σταγόνες.
Πράγματι λίγο πριν αρχίσει να ανεβαίνει ο ήλιος στον ουρανό, το περιστέρι γύρισε και πότισε το αστέρι με τις τρείς σταγόνες μαγικού νερού.
Το αστέρι ένιωσε αμέσως δυνατό και η νύστα του έφυγε. Έτσι μπόρεσε να αντέξει την πρώτη του μέρα κάτω από το φως του ήλιου.
Την επόμενη αυγή το περιστέρι ξανάρθε και του έφερε άλλες τρεις σταγόνες. Και έτσι πέρασε και η δεύτερη μέρα.
Το τρίτο ξημέρωμα όμως το περιστέρι δεν φαινόταν πουθενά και το αστέρι ανησύχησε. Τότε είδε στα πόδια του ένα μικρό μυρμήγκι να κουβαλάει ένα φύλλο με νερό. Το μυρμήγκι του είπε πως το περιστέρι το είχε παρακαλέσει να του πάει λίγο νερό από την πηγή γιατί εκείνο δεν μπορούσε.
Το αστέρι ευχαρίστησε το ηρωικό μυρμήγκι που είχε κάνει τόσο δρόμο κουβαλώντας τόσο βάρος και ήπιε τις μαγικές σταγόνες. Έτσι έμεινε ξύπνιο και την τρίτη μέρα και κέρδισε το στοίχημα.
Ο κλέφτης απογοητευμένος του έδωσε πίσω το μαγικό κουτί που είχε κλέψει από το ξωτικό, και το αστέρι όλο χαρά πήγε στο ξωτικό.
Το ξωτικό έπλεξε την κλωστή σε χρυσάφι όπως είχε υποσχεθεί και το αστέρι γύρισε στον τσαγκάρη.
Ο τσαγκάρης μπόρεσε και έφτιαξε ένα ζευγάρι πολύ όμορφα παπούτσια για την πριγκίπισσα και έπειτα έφτιαξε και δυο μαγικά για το αστέρι. Μόλις το αστέρι τα φόρεσε είπε ‘’Θέλω να πάω στην μάγισσα!’’.
Και τα παπούτσια άκουσαν την εντολή του και το μετέφεραν εκεί.
Το αστέρι στάθηκε μπροστά στην μάγισσα και της είπε την ιστορία του και πόσο ήθελε να γυρίσει στα αδέρφια του στον ουρανό.
Τότε η μάγισσα του είπε πως το μόνο που είχε να κάνει ήταν να ανέβει την μαγική σκάλα και πως τα παπούτσια του θα τον πήγαιναν εκεί.
Το αστέρι την ευχαρίστησε και είπε στα μαγικά του παπούτσια ‘’Θέλω να πάω στην μαγική σκάλα!’’ και τα παπούτσια το πήγαν εκεί.
Έτσι το αστέρι ανέβηκε την σκάλα και βρέθηκε ξανά στον ουρανό μαζί με τα αδέρφια του και από τότε πρόσεχε πολύ μην σκοντάψει ξανά σε κανένα σύννεφο.
Και έζησε αυτός καλά και εμείς καλύτερα.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

  • © 2011 - 2015
    toparathyro.com
    ISSN: 2241-7230

Αρέσει σε %d bloggers: