Άννα Αφεντουλίδου – Έκστασις / Πρόβλεψη

IMG_0377

 

 

Έκστασις

 

Όραμα 1

 orama1

Κλείνω τα μάτια και βυθίζομαι.  

Σκοτεινή η θάλασσα. Δυο παιδιά κολυμπούν. Στην παραλία η άμμος καίει το βλέμμα. Αυτή έχει μαύρα μαλλιά και κατάλευκο δέρμα.. Με πλησιάζει. Τι θέλει; Γλυκό αχνό χαμόγελο μ’ ανακουφίζει. Περπατά δίπλα μου ακροπατώντας αθόρυβα. Αρχίζει να μου μιλά ψιθυρίζοντας Έχω μόνο τη γεύση του ανέμου και το χάδι της φωνής της.

Σπασμένες μύτες μολυβιών στη σιωπή.

 

Όραμα 2

 orama2

Κλείνω τα μάτια και βυθίζομαι.

Εκείνη με τυλιγμένο το κεφάλι σ’ ένα κίτρινο πανί, κοιτάζει τον τοίχο. Σκούρο δέρμα και πράσινα μάτια. Γδαρμένος ο καθρέφτης δεν απαντά, αλλά αυτή συνεχίζει να του μιλά λαχανιάζοντας: « Δυο κάθετες ρίγες, μου βαραίνουν τα μάτια.»

Κοιτάζει δίπλα απ’ το παράθυρο. Σκιές από παλιές κορνίζες.

«Η ερωμένη μου», λέει, δείχνοντας τη σκιά μιας παλιάς κορνίζας, μιας ανύπαρκτης πια φωτογραφίας, «τη νύχτα που την μάγεψε η Σειρήνα»

 

Όραμα 3

 orama3

Κλείνω τα μάτια και βυθίζομαι.

Ξύλινο τραπέζι με μαγκωμένα συρτάρια. Μπρούτζινα πόμολα σκουριάζουν τα δάχτυλα. Από την μια μεριά κουτσαίνει. Κριτς κριτς, κομματιάζει την νύχτα. Περιμένω ιδρωμένη την σκιά της. Σφιχτά δεμένα τα στήθη με μακριά μαντήλια, αφήνουν τα πόδια γυμνά. Σα να περπατά σ’ αγκάθια, γυαλιά ακροδάχτυλα. Μαλλιά ανεμίζουν σε πηχτό υδάτινο κενό. Χείλη υγρά, λιμνάζουσες μνήμες. Κλείνει τ’ αυτιά με ασπρισμένα τα χέρια. Αλλά η φωνή δυνατή διαπερνά το μυαλό σπαράζοντας το σώμα της.

Εγώ αγωνίζομαι απλά να αντέξω χωρίς τον πόθο του κορμιού σου.

 

 

 

Πρόβλεψη

 provlepsi

Τυλιγμένος στ’ άσπρο του σάβανο εκείνος λαγοκοιμάται. Η γυναίκα-μητέρα πηγαινοέρχεται να προλάβει. Σωρός οι σακούλες. Στη γωνία σαπίζουν ντομάτες. Μαλλιά βρεγμένα λυτά. Κάθε που μπαινοβγαίνει στο δωμάτιο αδυνατίζει. Σε λίγο θα μείνει μόνο το δέρμα κολλημένο στο σκελετό.

Εκείνος σκεπασμένος τώρα πάνω απ’ το κεφάλι ρητορεύει στο τηλέφωνο αναλύοντας μεθόδους απίσχνασης και επίτευξης ευτυχίας.

Το καινούριο τους σπίτι θα έχει πληθώρα από ντουλάπες.

Όλα θα τακτοποιούνταν.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

  • © 2011 - 2015
    toparathyro.com
    ISSN: 2241-7230

Αρέσει σε %d bloggers: