Ιωάννης Μυτιληναίος – Καταβύθιση

            Ο δημοσιογράφος φίλος μου Μινάκο Ρέι, στο τελευταίο του γράμμα από το Τόκιο μου έγραφε: «Επειγόμουν προχθές να πάω κάπου όπου θα ξέφευγα από όλους κι από όλα. Ένα δωμάτιο ξενοδοχείου σκέφτηκα, θα ήταν ιδανικό για μια τέτοια αποξένωση. Η νύχτα μόλις είχε πέσει όταν έφθασα. Τράβηξα τις κουρτίνες κι έσβησα το φως. Ύστερα κάθισα στη μεγάλη πολυθρόνα. Έγειρα το κεφάλι μου τελείως πίσω, άπλωσα τα πόδια κι έκλεισα τα μάτια. Έπειτα κρέμασα τα χέρια μου απ’ τα πλάγια σα νεκρά.

            Η απλωμένη -σχεδόν παραλυμένη- αυτή στάση του σώματός μου, έδωσε στην ψυχή μου μια αίσθηση διαρκούς καταβύθισης. Καταβυθιζόμουν μέσα στην πολυθρόνα, χωρίς να έχω ανάγκη από κάποια θάλασσα να μου παράσχει τα πρόσφορα μέσα. Και δίχως μάλιστα την ανυπόφορη παρουσία του νερού, που το πρόσωπό μου θα μελάνιαζε και θα μου προκαλούσε ασφαλώς ασφυξία. Καθισμένος στην αναπαυτική μου πολυθρόνα, με τα μαλλιά και τα ρούχα μου στεγνά, χωρίς το εμπόδιο της άνωσης και δίχως την παραμικρή πίεση στο στήθος, βυθιζόμουν σε μια παράξενη του εγκεφάλου μου δίνη.

            Από τη δίνη αυτή απότομα με αφύπνισε η αίσθηση ότι κάτι κινήθηκε μέσ’ στη σιωπή του δωματίου. Σηκώθηκα τρομαγμένος και κοίταξα γύρω. Ξάφνου το αίμα μου πάγωσε. Μέσα στο σχεδόν απόλυτο σκοτάδι, το αποσυντονισμένο μου βλέμμα εστίασε με φρίκη στο κρεβάτι, όπου κάποιος βρισκόταν ξαπλωμένος. Προτού προλάβω έντρομος να κινηθώ προς το διακόπτη, το δωμάτιο άρχισε σιγά σιγά να φωτίζεται τόσο, ώστε στο κρεβάτι μπόρεσα να διακρίνω ξαπλωμένο τον Ιχίρο, τον παλιό συμμαθητή μου. Με τη μορφή την ανεξίτηλη, μεταξύ της μετάστασης από το πάγκρεας στο ήπαρ, μ’ ένα βλέμμα συμπόνιας ο Ιχίρο μου χαμογελούσε. Έπειτα, ξαπλωμένος όπως ήταν, άρχισε προς το ταβάνι να αιωρείται. Μόλις το σώμα του ακούμπησε στην οροφή, ο τοίχος άνοιξε και βρέθηκε ελεύθερος να υψώνεται τον αιθέρα.

            Στα σκοτεινά τα βάθη λίγο πριν της πολυθρόνας μου πνιγμένος, ψηλά τον είδα τον Ιχίρο να πετάει. Νικητής κι ηττημένος, νέος περήφανος δεκαεννιά χρονών, πάνε δεκαεννιά χρόνια μέσα στο χώμα θαμμένος».

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

  • © 2011 - 2015
    toparathyro.com
    ISSN: 2241-7230

Αρέσει σε %d bloggers: