Μανταλένα Αγγελέτου – Εμμονές του μαύρου και άσπρου σαν την υφή της ζωής.

 

Αντλώ την έμπνευση μου μέσα από τις προσωπικές εμπειρίες και απο τις καθημερινές ιστορίες. Μια κατάθεση μέσα σε ένα πεδίο ένωσης κοντινότητας και διαφορετικότητας, σύγκρουσης και αντιπαράθεσης. Είμαστε μπροστά σ’ένα   σύνολο όπου κάθε ένα από τα μέρη του έχει την αυτονομία του, άλλα  ταυτόχρονα σχετίζεται με τα άλλα λόγω αναπόφευκτης ομοιότητας ή σύγκρουσης.
     Το Κορίτσι  είναι μέρος της ιστορίας αλλά ταυτόχρονα είναι η αφηγήτρια. Ο θεατής δεν μπορεί να δει το πρόσωπό της. Δέν του μένει παρά να αφεθεί στις ιστορίες της. Ο σκοπός του καλλιτέχνη είναι να δημιουργίσει συναισθήματα στον θεατή. Όταν ο θεατής εισάγεται σ’αυτό γίνεται το θέμα του καλλιτέχνη. Είναι ένας μηχανισμός μιας σχέσης άμεσης και πειραματικής. Με αυτόν τον τρόπο γεννιέται ένας χώρος φανταστικός φτιαγμένος από το θεατή. Έτσι, ο ίδιος ο θεατής ορίζει τη θέση του σε σχέση με το έργο.
     Η εξωτερίκευση του χαρακτήρα της παρουσιάζεται με ιστορίες διαφορετικές όπου η ειρωνία κάποιες φορές είναι πολύ έντονη. Το πάθος της δημιουργικής διαδικασίας μεταφέρεται στον χρόνο πάνω στον χώρο του έργου.  Η ολότητα του έργου λειτουργεί σαν ένα αντικείμενο μοναδικό. Οι αναμνήσεις της ζωής παίρνουν φόρμα μέσα στον κόσμο (δημόσιο χώρο) και οι ρίζες τους είναι βαθειά ριζωμένες στο εσωτερικό του καθένα (ιδιωτικό χώρο). Το εσωτερικό του καθένα είναι ένας χώρος φανταστικός που λειτουργεί σαν όριο. Ποιός το ορίζει αυτό ?
     Είναι η ερώτηση και ταυτόχρονα η απάντηση στο παιχνίδι των προσωπικών συναισθημάτων, όπου το ιδεατό συναντά το πραγματικό. Είναι η στιγμή που το κορίτσι μπορεί να ακουμπίσει την μνήμη του θεατή. Είναι η ικανότητα του να βρίσκεσαι μπροστά σε μια θεατρική παράσταση όπου η τάξη της συνέχειας έχει την ικανότητα να σε καθηλώνει. H παράθεση των στοιχείων αυτής της παράστασης αποτελεί μέρος του χρόνου.
      Οι κατευθύνσεις και ο αριθμός των γραμμών παντρεύονται κάποιες φορές με έναν τρόπο εκρηκτικό και κάποιες άλλες φόρες ενώνοντας την ροή τους,  ακίνητη σαν τα νερά ενός ποταμού. Εμμονές του μαύρου και άσπρου  σαν την υφή της ζωής.

 

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

http://www.angeletoumagdalena.com

 

 

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

  • © 2011 - 2015
    toparathyro.com
    ISSN: 2241-7230

Αρέσει σε %d bloggers: