Άννα Νιαράκη – 1 χρόνος 6 τεύχη για το Παράθυρο

Το Παράθυρο έφτασε αισίως στο έκτο τεύχος, συμπληρώνοντας με αυτόν τον τρόπο, έναν ολόκληρο χρόνο ζωής. Ξεκίνησε, όπως τα περισσότερα πράγματα από μια ιδέα. Την ιδέα δημιουργίας ενός ανοιχτού χώρου έκφρασης, ενός ανοιχτού χώρου φιλοξενίας έργων και των δημιουργών τους. Μακριά από συμφεροντολογικές λογικές, από παρασκηνιακά πάρε δώσε, από την επιταγή της μόδας των ημερών. Με πολύ μεράκι, αγάπη και προσωπική εργασία, η ιδέα αυτή μήνα με το μήνα, τεύχος με το τεύχος άρχισε να σχηματοποιείται και να αποκτά σώμα. Θέλω να ευχαριστήσω όσους βοήθησαν, είτε με την έμπρακτη προσφορά είτε με την ηθική στήριξή τους, προκειμένου κάθε δύο μήνες να βγαίνει ένα τεύχος όμορφο, ποιοτικό, πολυσυλλεκτικό. Θέλω να ευχαριστήσω όσους αγκάλιασαν αυτή την προσπάθεια, δείχνοντας εμπιστοσύνη, και προσφέροντας προς φιλοξενία αδημοσίευτο και πρωτότυπο υλικό.

Κοιτάζοντας πίσω, φυλλομετρώντας εικονικά τα τεύχη, δεν μπορώ να μην αισθάνομαι ικανοποίηση και χαρά, για ό,τι φιλοξενήθηκε ως σήμερα.

Οι καιροί που διανύουμε, δυσοίωνοι, σκληροί και απάνθρωποι. Κάποιοι ίσως αντιτάξουν ότι η τέχνη σε αυτούς τους καιρούς είναι πολυτέλεια. Ποτέ η τέχνη δεν υπήρξε πολυτέλεια. Η τέχνη υπήρξε πάντοτε δικαίωμα. Αναφαίρετο.

Εύχομαι, κόντρα σε όλα τα προγνωστικά, να αντισταθούμε στην ισοπέδωση, τη χειραγώγηση και τη βλακεία, να είμαστε δημιουργικοί και παραγωγικοί αντιτάσσοντας στην ασχήμια των καιρών, την ομορφιά της τέχνης μας.

Οι σκληροί καιροί γεννούν σκληρές αλήθειες κι ακόμα πιο σκληρά θαύματα.

Καλή χρονιά

Ά. Νιαράκη

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

  • © 2011 - 2015
    toparathyro.com
    ISSN: 2241-7230

Αρέσει σε %d bloggers: