Ταυτότητα

toparathyro.com

Το Παράθυρο – διμηνιαίο διαδικτυακό περιοδικό ποίησης και άλλων αμαρτημάτων

Εκδότρια – Διευθύντρια: Άννα Νιαράκη
Μόνιμοι Συνεργάτες: Βασίλης Καλογήρου, Γιάννης Λειβαδάς, Νίκος Σταμπάκης, Αγγέλα Γαβρίλη, Μπάμπης Τσινικοσμάογλου

Υπεύθυνος ύλης – Σύνταξη: Βασίλης Καλογήρου

Αρχισυνταξία: Άννα Νιαράκη

Έδρα έκδοσης: Πάτρα
ISSN:2241-7230

 

… Το Παράθυρο  ξεκίνησε το ηλεκτρονικό του ταξίδι το Μάρτιο του 2011 και συνεχιζει. Στόχο έχει να φιλοξενεί πρωτότυπες αξιόλογες δημιουργίες, που δεν κυκλοφορούν στο διαδίκτυο. Δεν θα υπήρχε άλλωστε και νόημα στη δημιουργία ενός διαδικτυακού περιοδικού που απλώς αναπαράγει ή συγκεντρώνει υλικό ήδη υπάρχον.
Ξεκίνησε από προσωπικό μεράκι με τη φιλοδοξία κάθε τεύχος να είναι ένα ερέθισμα για σκέψη και καλλιτεχνική δημιουργία, ένα πολυσυλλεκτικό λεύκωμα τέχνης που θα προσφέρει στον αναγνώστη τη χαρά της ανακάλυψης, της έκπληξης.
Η επιλογή της ύλης γίνεται με κριτήριο την αρτιότητα και την ποιότητα. Οι θεματικές του είναι ανοιχτές, ανεξαρτήτως ρευμάτων, τάσεων ή τεχνοτροπίας. Βάζοντας τον πήχη ψηλά, τίθεται ένα στοίχημα που πρέπει κάθε φορά να κερδηθεί.
Στις σελίδες του φιλοξενεί ποιήματα σύγχρονα και παλαιότερα, ελληνικά και ξένα, μεταφράσεις, πεζά, διηγήματα, παρουσιάσεις εικαστικών, φωτογραφία, νέες φωνές, δοκίμια, θεατρικά, προδημοσιεύσεις καθώς και συνεντεύξεις.
Δεν επιτρέπεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική ή μερική, διασκευή ή απόδοση του συνόλου, ή κάποιου περιεχομένου του εν λόγω διαδικτυακού τόπου, με οποιονδήποτε τρόπο, χωρίς προηγούμενη έγκριση του διαχειριστή.

 

  • © 2011 - 2015
    toparathyro.com
    ISSN: 2241-7230

Αρέσει σε %d bloggers: